4 sykkelturer i Midt-Norge

4 sykkelturer i Midt-Norge

Det kan godt hende norgesferie blir like populært i år som i fjor. Det vil vi vite mer om når den tiden kommer. Kunne man tenke seg å få mest mulig ut av ferien på veien, er sykling en mulighet. For de som skal til Trøndelag eller Møre og Romsdal, er mulighetene gode for mange flotte sykkelturer. Men ikke alle er like godt kjent i Midt-Norge, så derfor kan det være kjekt med noen tips. Turene kan kombineres eller sykles for seg. Her skal vi ta for oss 4 virkelig flotte turer på mellom 100 og 150 kilometer.

For å unngå sykling på E6 velger vi å starte i Oppdal. Herfra kan man sykle mot Sunndalsøra på FV70. Når man kommer til Vognild, tar man til høyre på FV6516. Her sykler man fra rundt 700 moh, til over 1000 meter over Skaret. Man kommer så ned til Nerskogen og deretter ned til Rennebu. Veiene er lite trafikkerte, men man kan møte på både rein, sau og elg. Vel nede ved Rokones tar man enten FV700 eller sideveien som går på andre siden av elva. Man kommer ut ved Grindal og sykler mot Meldal. Her er det fint å ta en rast, bunkre opp og sjekke utstyret. Når man så kommer til Storås, tar man av på 65 og ut på et fantastisk stykke landskap. Til Surnadalsøra er det nå ca. 56 kilometer. Totalt er sykkelturen på 130 kilometer.

Halsa – Orkanger

Neste etappe går fra fergeleiet ved Halsa. Her følger man E39, som er relativt trafikkert, men ellers med god bredde. Det er ganske kupert, med noen små fjelloverganger. Når man kommer til Vinjefjorden, sykler man langs den i mange mil. Det er supert å sykle via Kyrksæterøra, men vi velger heller å følge E39 hele veien frem. Ved veiskillet går turen oppover mot Hemnekjølen. Dette er en fjellovergang på ca. 500 meters høyde. Vel oppe kan man ta en rast på Høgkjølen Fjellcamp eller vente til man kommer til Orkanger og Bårdshaug gård. Sykkelturen er omtrent 100 kilometer.

Trondheim – Tydal

Trondheim – Tydal

Dette er en fjelletappe mer enn noen annen. Man starter i Trondheim tidlig morgen og sykler nordover på gamle E6. Ved Hommelvik tar man av mot Mostadmark og Selbustrand på FV963. Her er det mange bakker, og toppen er Vennafjell på rundt 400 moh. Nå sykler man langs Selbusjøen først til Tømra og deretter mot Selbu. Vi anbefaler å stoppe ved Selbu for stopp og opplagring av matvarer og drikke, da det er langt til Tydal ennå. Ved Flora begynner nye stigninger, og her sykler man på en relativt trafikkert vei. Den er kupert og går iblant skog, elver og vann. Hele strekninger er på rundt 145 kilometer. Man befinner seg ved naturreservatene Sylan og Roltdalen.

Hylla – Rissa

Vil man lenger nord og været er bra, kan man starte neste sykkeltur fra bensinstasjonen på Hylla mellom Verdal og Steinkjer. Dette er starten på velkjente Den Gylne Omvei som viser Inderøya fra sitt beste. I stedet for å sykle rundt, tar man heller av og kjører over Skarsundbrua. Da kommer man til Fosen, halvøya som har så mye å by på og ligger på andre siden for Trondheim. Her passerer man blant annet Petter Northugs hjemsted, Mosvik på FV755. Sykkelturen er i underkant av 120 kilometer om man sykler ned mot Leksvik halvveis.