Campingliv på flåte

Det finnes en rekke måter å leve ut campinglivet på, og det er nesten bare fantasien som begrenser hva du kan gjøre. Jeg har selv ganske så mye erfaring, med det å overnatte ute.

Campingliv på flåte

I dette legger jeg både overnatting i telt, men også overnatting under åpen himmel. Jeg har overnattet i en rekke typer telt, alt fra ordinære familietelt, fjelltelt, lavvo, lags- og knappetelt i militæret og faktisk sykkel telt. Sistnevnte telttype, er jeg sikker på at mange aldri har hørt om – og langt mindre noen gang brukt. Det er en genial oppfinnelse, om man er alene eller maksimalt to personer. Jeg skal ikke gå detaljert inn på hvordan det er konstruert, eller hvordan det settes opp. Men som navnet forteller, så bruker man teltet som en del av sykkelen – har skrevet litt om det tidligere, og mer blir det sikkert senere også. Men nå skal vi over til det våte element, nærmere bestemt så skal vi på flåtesafari folkens.

Norges eneste flåterederi

Ja det er faktisk slik at flåtene som drives på Trysilelva, er det eneste av sitt slag i Norge. Jeg synes dette er litt merkelig, når man tenker på alle de flott vassdragene som finnes i landet vårt.

Når det gjelder flåter er man avhengige av strøm i elva, men det skal ikke være mer enn at flåten langsomt siger nedover elveleiet. Det er akkurat slike forhold som møter dere, om Trysilelva og flåtesafari blir valgt som deres neste campingtur.

Fra seks til seksti personer ombord

Konseptet som flåtene er bygget etter, er ganske så genialt. En flåte tar seks personer – men ved å koble sammen modulene kan man gange dette tallet med ti. Så her er det fritt frem for alt fra kjærestepar, familier til ganske så store bedrifter.Av ustyr som finnes om bord, kan det nevnes; Grill, benker og på forespørsel også parasoller. Husk at solen tar ekstra sterkt på vannet, så solkrem og parasoll kan komme godt med på varme sommerdager.

Proviant kan man enten sørge for selv, eller bestille hos flåterederiet som står for utleie av disse spennende farkostene.

Mange forskjellige tilbud

Man kan velge mellom turer fra to til fem timer, i alle fall hos denne tilbyderen. Men på svensk side av grensen, er det muligheter for turer som strekker seg over flere dager. Det opplegget kan det hende, vi ser nærmere på ved en annen anledning. Enten om man velger kort- eller langtur, så kan man bestille returtransport til startsted hos tilbyder.

Mange forskjellige tilbud

Gode fiskeforhold

Trysilelva er viden kjent for fiske, og ute på flåten har man de beste muligheter for å hale i land fisken. I leieprisen er det inkludert ett fiskekort pr. flåte, og fiskestang kan man eventuelt låne – dersom man ikke har med seg eget fiskeutstyr. Det er også mange som benytter sjansen for et bad, og Trysilelva har mange grunner – hvor vannet kan bli riktig så godt og varmt når været er bra. Om dere er i Trysil, så ikke nøl med å ta dere en flåtetur – dere vil garantert kose dere med elva og naturen.