Det perfekte telt til solotur på sykkel

Det at jeg liker å skrive om sykling og sykler, er nok noe mange av dere har oppdaget for lengst. Jeg var en ivrig syklist i mange år, som har trappet en del ned de senere årene. Men det å ta seg en sykkeltur i ny og ned, er noe jeg fortsatt liker å gjøre. Sykkelferie er noe av det beste som finnes, ja i alle fall slik jeg ser det. Man får med seg mange detaljer, naturen, møter mennesker, masse sanser og inntrykk – og ikke minst så får man mosjon. Man kan forflytte seg alt fra noen kilometer hver dag, til milevis lange dagsetapper. Men uansett så må man ha muligheten til søvn, ja om vi snakker om mer enn en dagstur da så klart. Det finnes en rekke flotte og praktiske telt å få kjøpt, og jeg har lagt min elsk på et telt jeg kjøpte inn til en langtur for en del år siden. Dette er et sykkeltelt i ordets rette forstand, og hvorfor jeg sier det slik – skal dere snart få oppdage.

Det perfekte telt til solotur på sykkel

Bikamper

Dette er teltet jeg snakker om, og som dere ser av bildet er det jo en genial oppfinnelse. Det er ikke stort, og det finnes kun i én størrelse. Som jeg har nevnt i en annen sammenheng, så er dette i utgangspunktet et 1-mannstelt – men man kan ligge to stykker i det.  Jeg for min del foretrekker å bruke det som 1-mannstelt, og da vil man også ha mulighet til å kunne plassere sykkelvesker og annet utstyr inne i teltet på natten. Dette kan noen ganger være kjekt, med tanke på sikkerheten for tyveri også videre. Om man velger å plassere teltet på styret når man sykler, eller legger det i sykkelvesker eller tilhenger – er noe man må finne ut av selv. Jeg for min del foretrekker å bruke en liten styreveske, så jeg pakker alltid teltet ned i sykkelveskene mine.

Passer de fleste sykler

Hvordan sykkeltype man bruker på tur, er jo ofte varierende. Jeg for min del bruker en cyclocross eller hybrid, men Bikamper teltet passer alt fra Mountain Bike sykler – til de sykler med de store 29 tommers hjulene. Man bruker rett og slett sykkelen, som en del av riggingen av teltet. Forhjul tas av sykkelen (ofte enkelt da de fleste sykler i dag har vingemuttere på hjulene) Dette hjulet plasseres i en ene enden av teltet, slik at man holder teltet oppe og får høyde. I motsatt ende brukes sykkelen som teltstang, og gaffelen settes ned i jorden med en aksling på gaffelen som har teltplugger montert.

Passer de fleste sykler

Enkelt, praktisk og oppsiktsvekkende

Jeg vil påstå at Bikamper er et enkelt og praktisk telt, at det i tillegg vekker oppmerksomhet – er det ikke noen tvil om. Som alle andre telt, er det viktig at man impregnerer det før man legger ut på tur. Selv de dyreste teltene, er ikke vanntette uten impregnering minst én gang per sesong. Da er det bare å ønske dere en god tur!