Flåm – Bergen med båt

Etter at man har fått seg en god natt søvn i Flåm, er det en flott båttur ut den 200 kilometer lange Sognefjorden som venter. Dette er en båttur som man aldri glemmer, det er i alle fall min påstand og jeg tror jeg har mange med meg. Dette er en langt bedre vei til Bergen, enn om man tar toget direkte fra Oslo. Men det er klart man bruker mye lengre tid, men vi snakker om ferie så stress legger vi til side.

Verdens vakreste fjordreise

Når man skal reise denne strekningen, så for all del ta dere god tid. Det er en del som tar hele turen på en dag, men jeg vil anbefale og dele den opp. Da har man tid til å få med seg de flotte stedene man kommer til underveis, men dette kommer jo ann på tiden man har til rådighet så klart. Mellom Flåm og Bergen er det 12 havner hvor båten legger til kai. Så det er nok å velge i.

Sogndal

Andre stopp på turen mellom Flåm og Bergen, er Sogndal. Det kan muligens være noe tidlig å hoppe av her, men om man har tid til det så hvorfor ikke. Dette er et tettsted som ligger vakkert til nesten innerst i fjorden, antall innbyggere i hele kommunen er bare litt over 4000 i tallet.

Men med tanke på hvor liten bygd dette egentlig er, så er de på kartet og ganske godt kjente langt utenfor bygden og kommunen. Det er nok Lerum og fotball som er det de er mest kjent for, Lerum lager blant annet saft.

Sogndal er en idyllisk plass, her kan man gå i fred og ro, sette seg ned og ta en kaffe, eller for den saks skyld en øl. Overnattingsmuligheter finnes det også, så her kan man bli over natten og ta båten videre utover fjorden neste dag. De har også vandrerhjem, for de som har backpackerbudsjett.

Ferden videre mot Bergen

Det er ikke lett å komme med tips om hvilke havner man bør hoppe av, nå har vi allerede vært en natt i Sogndal. Fra toget gikk fra Oslo er det gått drøyt 2 døgn, så de fleste kommer nok til å velge båten rett til Bergen.

Men det er mye flott man kan oppleve fra båten også, med godt vær er det flott å stå på dekk og se de flotte fjellene og fjordarmene. Man trenger jo ikke på forhånd tenke ut hvor man eventuelt ønsker å hoppe av, det kan jo være lettere når man ankommer de forskjellige stedene å bestemme seg.

Bredt spekter

Underveis kan man legge opp løpet slik man selv ønsker det, husk at her er man midt i et eldorado av natur. Man kan ha med seg sykkel og ta sykkelturer, fotturer, brevandringer, toppturer/fjellturer, husk Jotunheimen med mange høye topper ligger ikke langt unna.

Det kommer bare an på hva man ønsker, og hvor mye tid man har satt av til turen videre til Bergen. Bergen by er så klart et sted man bør bruke mye tid på.