Global campingferie

Global campingferie

Global campingferie handler om alt som er godt å gjøre på sommeren. Det er sosialt samvær, bading, soling, shopping og grilling. Men det er også mye mer. Eurocamping har sett på mange måter å campe på nå som sommeren nærmer seg med stormskritt.

Det er mye som tyder på at du er nødt til å tenke nytt i ferien. Ikke bare pandemier og krig ser vi stadig mer av, men også konflikter, urettferdig behandling og klimakriser. Vi er nødt til å tenke nytt når vi skal på ferie, hvert fall i år. Selv om du kan reise utenlands, er kanskje tiden inne for camping? Her skal vi se på mange måter å campe på i 2020.

Tradisjonell campingferie

Den tradisjonelle campingferien står sterkt i Norge. Med to viktige ingredienser har man det som plommen i egget, nemlig campingvogn og spikertelt. De to kan kobles sammen til en tilnærmet hytte av norsk standard. Da er det bare å rygge vogna på plass og finne fram grilldressen. Den trenger man får å komme i riktig stemning resten av sommeren. Det fins mange store campingplasser, slik som Bogstad i Oslo, Mosviken i Stavanger, Storsand i Trondheim eller Larkollen langs E6.

Med bobil rundt om i landet

Men nå som nordmenn skal feriere i eget land, er det viktig å finne seg en ny plass å være på. Det er mange steder som ikke er utforsket, med, men bobilen kan man finne nærmeste rasteplass for sin Norgesturne. Vi vil nok finnes på veiene sommeren 2020, og med bobil blir alt så meget vel. Finn en bobilplass hvor hen du drar i sommer, finn veien om Den Gylne Omvei, Kystriksveien eller en plass mellom A og Å i Lofoten.

Moderne camping

Moderne camping
Moderne camping

Mange er lei av de tradisjonelle måtene å feriere på. Dessuten er det ganske dyrt å skaffe seg både tak over hodet og drivstoff på tanken. Det siste innen camping er å ta med seg hengekøyer til hele familien. Det er bare å pakke sekken og dra ut i naturen. Hengekøyer er verken tunge å dra på eller komplisert å montere. Med hengekøye bør man også ha med en lett madrass, en myggnetting og en god sovepute. En slik campingferie kan man ta sammen med familien, venner og hele grupper med samme interesse for natur og miljø. Det fins mange nasjonalparker og reservat i Norge, de er fredet, men finn de beste stedene for å henge opp en køye i et av Norges kartverk.

Camping for de livsnyterne

Et nytt fenomen har også dukket opp, nemlig glamping. Glamping er glamorøs camping, og omhandler ting som nytelse, velvære, eksistensialisme og glamour. Masse glamour. Det er spesielt de store teltene som forbindes med glamping. Glamping er enkelt, men romslig. Dessuten kan man glampe ved et stort hotell, hvor man i tillegg kan nyte spafasiliteter og deilige måltider. De som glamper kan komme til dekket bord også, mange overnattingsteder vil tilby denne formen for luksus hele sommeren og langt utover høsten.