Steder du må oppleve i Norge

Steder du må oppleve i Norge

Vi har etter hvert vært mange steder i Norge, og reisen vår fortsetter. Det å ta for seg flotte steder i landet vårt, er en evigvarende jobb. Dette fordi det rett og slett aldri tar slutt, for listen over flotte steder og områder nærmest er utømmelig. Det er i alle fall slik det oppleves, enten om man er ute på reisefot eller studerer Norge på internett. Vi skal nå ta en rask sveip over det ganske land, og det kan nok hende vi er innom allerede kjente steder for mange av dere. Jeg håper uansett at noen av dere, kanskje kan få noen idèer til hvordan den neste ferieturen skal settes sammen. I skrivende stund er det høysesong for ferie og turisme i Norge, men husk at landet vårt har mye å tilby 365 dager i året. Stedene/rutene som jeg nå skal presentere, er blant de mest populære rutene til Den Norske Turistforening. Jeg har i en tidligere artikkel, tatt for meg den øverste delen av listen til Den Norske Turistforening – nå har turen kommet til noen av den andre stedene på «Topp 10-lista» deres.

Kjerag

Dette stedet er rett og slett vanskelig å beskrive med ord, med sine mer enn tusen meter rett ned i Lysefjorden. Ja til og med Preikestolen, fremstår faktisk som liten i sammenlikning med Kjerag. Det er litt av en jobb å komme seg opp til selve Kjeragplatået, og av den grunn har ikke Kjerag hatt så mye besøk tidligere. Men de siste årene har mange tatt turen som en utfordring, og det angrer de ikke på når de endelig kommer seg opp på platået.

Kjerag

Besseggen

Jeg tror alle kjenner noen som har gått Besseggen, eller at man har gått den selv. Besseggen er en av Norges mest populære traséer, og det er ikke uten grunn. Det er ikke mange steder man kan nyte en slik utsikt som oppe på eggen, du ser svært store deler av vakre Jotunheimen – og enda lenger enn det. Det som er veldig spesielt med Besseggen, er at den faktisk er ganske lett å gå – men opplevelsene og utsikten er allikevel upåklagelig. På vei over eggen har du Bessvatn på den ene siden, mens det minst like vakre Gjendevannet ligger på motsatt side.

Galdhøpiggen

Vi har nok vært innom dette fjellet tidligere, men med tanke på det faktisk er Norges høyeste fjell – synes jeg det fortjener en del omtale. Galdhøpiggen med sine 2 469 meter, ligger i hjertet av Jotunheimen. Mange blir litt skremt bare av navnet på dette fjellet, men sannheten er at det faktisk ikke krever all verden å bestige det. Fra toppen av piggen, har man en fantastisk utsikt til mange tinder andre steder i Jotunheimen. Det var alt vi rakk i denne omgang, men jeg skal garantere dere at det kommer flere turtips om ikke veldig lenge folkens. Det nærmer seg høsten, og det er den flotteste tiden – spesielt i fjellet.